A Bácsa FC több, mint 20 éve képviseli Győrt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség által kiírt megyei  osztályú bajnokságaiban. Az Egyesület lehetőséget biztosít közvetlenül mintegy 60 sportolásra vágyó fiatalnak a rendszeres mozgásra, versenyzésre, s szórakozást nyújt a helyi focirajongóknak a vasárnapi mérkőzésekkel.

Az utóbbi években elindított szakmai fejlesztési program eredménye, hogy sikerült a feljutás, majd újoncként a tisztes helytállás a megyei I. osztályú bajnokságban.

A bácsai sportlétesítményt használja továbbá az Üstökös FC utánpótlás-nevelő egyesület, amely közel 80 fő 6-18 éves korú gyermekkel foglalkozik. A több korosztályban szereplő csapataik rendszeresen vesznek részt különböző gyermektornákon, és utánpótlás bajnokságokban.

Így az Egyesület közvetlen és közvetett módon mintegy 130 győri gyermeknek és fiatalnak járul hozzá a szabadidő egészséges eltöltéséhez

A Bácsa FC 2014-ben elérte néhány éve kitűzött célját és megnyerve a megyei II. osztályú bajnokságot, a 2014/15-ös szezonban már a megyei I. osztályú bajnokságban újoncként állt helyt. Ezzel párhuzamosan annak érdekében, hogy az egyesület minden sportolójának versenylehetőséget biztosítsunk, második csapatot – Bácsa FC II néven – is elindítottunk a megyei III. osztály keleti csoportjában. A Bácsa FC mindkét csapata azt a célt szolgálja, hogy az Üstökös FC-től kikerülő, fiatal felnőtt játékosoknak biztosítsa az előrelépési lehetőséget annak érdekében, hogy ne kallódjanak el az utánpótlásból kikerülve és továbbra is a sport legyen a szenvedélyük.